Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 20:01

Херсонська початкова школа № 25 "Веселка"

Меню сайту
Наше опитування
Хто ж ця чудова людина. яка відвідала наш сайт?
Всього відповідей: 273
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

13:13
"УКРАЇНА - НАШ СПІЛЬНИЙ ДІМ"
     1 вересня 2011 року  Перший урок має тему "Україна - наш спільний дім" (відповідно до листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 06.07.2011 р. № 1/9 - 516).
     Шановні батьки та діти, відпочиваючи, готуйте гарні малюнки, цікаві фото  на тему: "Ми живемо в Україні, ми дуже любимо її!"

РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ПРОВЕДЕННЯ УРОКУ
  
 ЗАГАЛЬНА МЕТА  УРОКУ:
  • ознайомлення учнів з основними державотворчими подіями  становлення незалежності України, вивчення основних засад демократичного та суспільного ладу України, її досягнень за останні роки;
  • закріплення знань про державну символіку (Герб, Гімн, Прапор, Основний Закон України - Конституцію); про такі поняття та категорії, як народ, нація, етнос, держава, громадянин, громадянські права та обов'язки;
  • зміцнення громадянських якостей учнів;
  • формування ціннісного ставлення до держави, суспільства, мови, сім'ї, самого себе;  почуття особистої відповідальності за долю своєї держави та українського народу.

     Форми і методи проведення Першого уроку можуть бути різноманітними. Але обирати їх варто до вікових особливостей учнів, рівня сформованості учнівського колективу.

     Змістовному розкриттю теми уроку сприятимуть запрошені представники державної влади, громадськості і творчої інтелігенції, учасники історичних подій, знавці і шанувальники історії рідного краю.

     Завданнями проведення єдиного уроку є перш за все формування в учнів почуття патріотизму, розкриття історичного значення проголошення незалежності України.

     Можна провести цей урок на базі краєзнавчого музею.

    Важливо,  щоб учні знали і розуміли події початку 90-х ХХ ст.  і могли висловити власну думку щодо них.

     Перший урок у 1-х класах варто поєднати з ознайомленням першокласників зі школою, її традиціями, історією міста Херсона.

     Метою уроку для 2-4 класів має бути сприяння формування і розвитку уявлень про такі поняття і положення, як: "Моя Батьківщина - Україна", "рідний дім", "патріот та громадянин". Бажано, щоб учні розуміли, що вони, їх родини - це складова народу України, усвідомлювали, що успішне навчання у школі - це їх обов'язок перед суспільством та державою.

     Урок доцільно провести у формі бесіди, гри-мандрівки, уявної подорожі з використанням матеріалів українського народознавства, художніх творів, віршів про рідну землю.

     Доцільно також буде проведення конкурсів малюнків, наприклад, на тему: "Ми живемо в Україні, ми дуже любимо її!"

     Унаочненням на уроці можуть слугувати ілюстративні матеріали. Це - репродукції краєвидів України, національне вбрання українців різних регіонів, портрети відомих діячів історії, політики, культури, фотокартки самих дітей, їхніх родин.

     24 серпня 2011 року український народ відзначає 20-річчя Дня Незалежності України - головне державне свято на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, підтверджену всенародним референдумом 1 грудня 1991 року, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному вигляді.
   Проголошення незалежності України відкрило нову сторінку в історії України. На всіх етапах становлення український народ демонстрував високий національний дух і прагнення жити вільно і незалежно, у мирі і злагоді з іншими народами.
     
Переглядів: 2142 | Додав: Адміністратор | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz